Yabancı Diller Bölümü

Nişantaşı Üniversitesi ile Pakistan’dan ‘İngilizce’de iş birliği

Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Birimi ile Teachers' Resource Centre (TRC) Pakistan ortak bir çalışmaya imza attı.

Bu kapsamda üniversitenin Maslak kampüsünde İngilizce Dil Eğitimi semineri düzenlendi. Seminerde kültürel değişim, milletler arası çalışma ve yeni fikirler üretilmesi konusunda yeni ufuklara yelken açtırma hedefleniyor. Ayrıca İngilizce öğretmenlerini 21’inci yüzyıl eğitim gerekliliklerine bilgi ve pratik olarak hazır tutmak, ikinci dilleri İngilizce olan bir milletin eğitim tecrübelerinden faydalandırmak da hedefleniyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Nişantaşı Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Kubilay Gitmişoğlu, “Bu seminerimiz İngilizce öğretmenleri için düzenlendi. Bunun yanısıra 20 kişilik bir Pakistanlı grup da seminere katılım sağlayacak. Pakistan’da ikinci dil İngilizce. Onlarda yabancı dil olarak değil ikinci dil olarak İngilizce öğretiliyor. Bizde ise İngilizce yabancı bir dil. İngilizce onların ikinci dili olduğu için eğitim sistemleri bizimkinden farklı. Bu seminerde onların metodlarını, İngilizce’yi hayatlarına nasıl dahil ettiklerini öğrenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Seminerlerin devam edeceğinin altını çizen Öğr. Gör. Kubilay Gitmişoğlu, “Böyle bir semineri okulumuzda ilk kez yapıyoruz ve konferans haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yayın Tarihi: 03.01.2020 - 14:59:38
KATEGORİLER Genel